Bujurdi – fűszeres előétel meleg nyári estékre Thesszalonikiből

Itt az idő egy szuper ízletes nyári görög előételhez Thesszalonikiből.
Egy fűszeres, sütőben paradicsommal sült fetasajt, ami csodás melegétel, de nagyon finom hidegen, fokhagymás pirítósra kenve is!
Elkészítése pofonegyszerű 😄
Kell egy fedeles hőálló edény. Ezt megkenjük Cretan Gold extra szűz olívaolajjal. Az aljába darabolunk egy fej vöröshagymát, majd belerétegezzük a kinyomkodott paradicsomot (ki kell nyomkodni a levét, hogy ne áztassa el az ételt) és rengeteg fetát. Az Auchanban kapható Arvaniti feta és a Metroban található Lytras feta is nagyon finom benne.
Minden réteget bőven megszórunk oregánóval. A tetején kikandikálnak a feták, hogy jól megpiruljanak. Mi a kertünkből tettünk rá még friss oregánót is. Belenyomkodunk itt ott 4-5 gerezd fokhagymát. Meglocsoljuk még olívaolajjal. Fedő rá, és mehet is a sütőbe. 180 fokon addig sütjük, míg illatozik az egész konyha és a feták a tetején megpirulnak. Jó étvágyat!

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük