Itt az idő egy szuper ízletes nyári görög előételhez Thesszalonikiből.
Egy fűszeres, sütőben paradicsommal sült fetasajt, ami csodás melegétel, de nagyon finom hidegen, fokhagymás pirítósra kenve is!
Elkészítése pofonegyszerű ?
Kell egy fedeles hőálló edény. Ezt megkenjük Cretan Gold extra szűz olívaolajjal. Az aljába darabolunk egy fej vöröshagymát, majd belerétegezzük a kinyomkodott paradicsomot (ki kell nyomkodni a levét, hogy ne áztassa el az ételt) és rengeteg fetát. Az Auchanban kapható Arvaniti feta és a Metroban található Lytras feta is nagyon finom benne.
Minden réteget bőven megszórunk oregánóval. A tetején kikandikálnak a feták, hogy jól megpiruljanak. Mi a kertünkből tettünk rá még friss oregánót is. Belenyomkodunk itt ott 4-5 gerezd fokhagymát. Meglocsoljuk még olívaolajjal. Fedő rá, és mehet is a sütőbe. 180 fokon addig sütjük, míg illatozik az egész konyha és a feták a tetején megpirulnak. Jó étvágyat!
2021-06-10